Opskrifter


Chokolade-marcipanbunde:

450 g æg (8-9 stk.)
250 g odense råmasse
Røres sammen med spartel på køkkenmaskinen.

100 g sukker
  80 g mel
  40 g kako
  10 g bagepulver
Skift til piskeris og tilsæt de sidste ingredienser. Piskes i ca. 10 min.

Hældes op i form og bages ved 170 grader i ca. 20 min.

Jeg brugte to ringe med en diameter på 11-12 cm, og de var færdige efter 20 min.

Appelsincreme:

300 g fløde - koges op
100 g marabou - orange chokolade tilsættes
Det sættes på køl til dagen efter.

Piskes op og smøres ovenpå chokolade-marcipanbunden.

Jeg lavede dem færdig i de ringe jeg havde bagt bundene i og så sætte jeg dem i fryseren natten over. Om morgenen tog jeg dem ud og skær dem fri af ringene og sætte dem på køl. En halv time før afgang drysserede jeg kakao over og lagde min pynt ovenpå.



Browniekage: 

100 g mørk chokolade (gerne 60%-70%)
Smeltes i vandbad eller i microovnen.

550 g sukker
250 g smør
røres sammen med spartlen på køkkenmaskinen.

4 æg røres i (ca. 200 g)

5 g salt
10 g vanille
70 g kakao
300 g mel
45 g vand

røres i til sidst sammen med den smeltede chokolade.
Hældes op i formen (20 cm i dia) og bages ved 170 g i ca. 30 min.

Den kan sagtens bages et par dage før, så den er godt gennemkold når hindbærmoussen skal ligges imellem.

En virkelig lækker browniekage der passer rigtig godt med for eksempel en hindbærmousse som i også lige får opskriften på.

Hindbærmousse:
Browniebund med hindbærmousse

1 bæger past. æggehvider 
1 bæger past. æggeblommer
150 g sukker
300 g optøet hindbær
   ½ l fløde
    6 bl. husblas

Husblas lægges i blød i koldt vand.
Bærrene koges og moses.
Husblassen tages fra vandet og smeltes i gryden med bær og afkøles.
Æg og sukker piskes luftigt.
Fløden piskes til skum.
Lidt af æggemassen blandes i gryden med bærrene og derefter røres det hele sammen i skålen.
Igen røres lidt af flødeskummen over i og derefter blandes resten sammen med forsigtig hånd.
Det sættes på køl en times tid.

Browniebunden deles i to efter den er helt nedkølet, evt. i fryseren. Jeg har en lagkagering som kan udvides, den sætter jeg udenpå den første bund og fylder med hindbærmousse op til den mængde jeg vil have, derefter ligger jeg toppen på og sætter den på køl nogle timer. Tag kagen ud og skær ringen fri. Smør kagen op med flødeskum eller smørcreme og riv hvid chokolade til at pynte hele vejen rundt på kagen. Pynt evt. med friske hindbær ovenpå chokoladen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar