lørdag den 15. september 2012

Jordbærtærte

 Jordbær sæsonen lakker mod ende, eller det er vist ved at være et stykke tid siden ihvertfald hvis vi snakker danske jordbær. For 14 dage siden lavede jeg denne jordbærtærte bryllupskage til en kunde i butikken.
Bunden er mazarin, hvor jeg har sprøjtet en kant af kransekage rundt med stjernetyl. Derefter er der penslet chokolade på bunden, sprøjtet creme og lagt jordbær på og til sidst sprøjtet med gelé.


Opskrift til en lækker jordbærtærte.

Mazarinbund:
100g sukker
100g kransekagemasse/Odenses bagemarcipan
100g smør/margarine
    2   æg
   10g mel

Tænd ovnen på 180 grader.
Masse og sukker røres godt sammen med spartel i køkkenmaskinen. Del smørret (jeg bruger margarine, hvis jeg ikke har smør) op i fire bider og tilsæt dem en af gangen til det er kørt sammen. Skrab ned så alt smørret ikke sider op af siderne i skålen og tilsæt æggene, når de er rørt sammen (det må ikke røre for længe når æggene er kommet i, da det kan miste lidt af hæveevnen i afbagningen) så tilsættes melet. Hæld massen op i en 20 cm dia silikoneform og bag den ved 180 grader i ca. 20 min.

Sæt bunden til afkøling og derefter på køl, gerne til næste dag.

Kransekagemasse til kanten:
200g bagemarcipan
100g sukker
  40g æggehvide
Røres sammen og puttes i sprøjteposen, hvor der er sat en stjernetyl i. 

Kan bruges med det samme, ellers skal det på køl til anvendes dagen.

Creme:
400g mælk
  10g sukker
Varmes op til kogepunktet.
  80g majsstivelse
100g mælk
Røres sammen i en skål og tilsættes den kogende mælk. Når det er piskes i skal det have et lille hurtigt opkog igen for at få en fast creme.

Sættes på køl til næste dag.
                                                                                                                             
Mazarinbund med kransekage bliver til.
Sprøjt massen ud på bunden som muslingeskaller i den størrelse du ønsker og bag den på 210 grader i 5-8 min. Hold godt øjemed den under bagningen, det ville være så ærgerligt hvis den blev brændt.

Når bunden er afkølet pensles den med mørk chokolade. Et lille trick er at smelte chokoladen i microovnen, men vær forsigtig det kan hurtig gå galt.

Sæt den på køl en times tid og lav flødecremen imens.

Pisk ½ l fløde til flødeskum og bland det forsigtigt med den kogte creme til den er evnen og glat. 
Kom det op i sprøjtepose og sprøjt det ud på bunden i et jævnt lag. 
Klargør 500g jordbær og læg dem så tæt som muligt, så man ikke kan se cremen. 

Nyd den på en dejlig sommerdag :o)





3 kommentarer:

  1. Hej... står og måske skal lave sådan en bryllupskage af jordbærtærter..jeg har styr på opskriften men hvordan gør jeg lige når jeg skal have kagen på etage stativet.. laver du hul i bunden og sætter den på stativ og så kommer creme og jordbær på efterfølgende eller hvordan gør man lige det..;O))

    SvarSlet
  2. Hvor mange var denne til?? Ser rigtig lækker ud!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Der var til omkring 50 personer i denne kage. Mange tak

      Slet