fredag den 18. maj 2012

Fragelitekage med NougatcremeEn "lille" lækker kage. Fragelitebunde lagt sammen med en skøn nougatcreme. Den er pyntet med revet lys chokolade og drysset med flormelis.

Fragelite er en lidt svær ting at lave, da der er to masse der skal blandes sammen til en uden at det hele falder sammen.

Fragelitebunde (2 bunde á 500 g på bageplader)

Makronmassen:
250 g odense marcipanmasse
175 g sukker
køres sammen
115 g æggehvider
35 g mælk
tilsættes og køres sammen til en fin masse.

Marengsen:
250 g æggehvider
175 g sukker
Piskes op til en glat marengs.

Lidt af marengsen blandes i makronmassen og derefter blandes det hele sammen ved at hælde makronmassen over i marengsen. Rør det forsigtigt sammen med hånden, så luften ikke bliver slået ud af marengsen.
Smør bundene ud på bagepapir og bag dem ved 150 grader i ca. 30 min.

Creme (koges dagen før, så den er gennemkold)
150 sukker
40 g hvedemel
1 tsk. salt
475 g mælk
Hældes i en gryde og bringes i kog.
3 stk. æggeblommer 
Piskes hvide. Lidt af den opvarmet mælk røres i æggeblommer, det hele hældes derefter op i gryden under omrøring og koges 2 min. mere. Tag gryden af varmen og tilsæt
30 g smør
2 tsk. vanille.
Hæld cremen over i en skål, overtræk den med film og stil den i køleskabet til dagen efter.

Pisk en kvart liter fløde og rør den op i den kolde creme. Smelt 50 g nougat (alt efter hvor meget nougatsmag man er til ) og rør det i cremen. Tag nu fragelitebundene, lig dem sammen med nougatcreme og smør den godt op i siderne og på toppen, så den revet lyse chokolade kan sidde fast derpå. Drys med flormelis og du har nu en super lækker fragelitekage med nougatcreme. Du kan evt. skære den ud i mindre stykker og serverer den som en tørkage til kaffen.

God fornøjelse :o)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar